یخچال فریزر مسلما یکی از مهم ترین وسایل منزل است که مواد غذایی را از فاسد و خراب شدن در امان نگه می دارد و به شما کمک می کند تا از رفت و آمد زیاد به فروشگاه جلوگیری می کند. با این حال یخچال و فریزر ها نیز مانند تمامی لوازم الکترونیکی دچار مشکل می شوند و سریعا باید جهت عیب یابی یخچال اقدام کنید.
شروع روز خود با مشکلات یخچال و فریزر می تواند شما را با یک بحران مواجه کند که هیچکس مایل به مقابله با آن نباشد و شما را بسیار کلافه کند. آنچه که به عنوان یک ناراحتی ساده شروع می شود، می تواند به یک مشکل جدی تبدیل شود. از خراب شدن مواد غذایی گرفته تا مسمومیت های ناشی از فاسد بودن غذا های موجود در داخل یخچال، از نتایج به وجود آمدن مشکلات در یخچال است که باید در نظر گرفته شود.
اگر چه یخچال و فریزر ها به طور کلی بسیار قابل اعتماد عمل می کنند، اما گاهی ممکن است خراب شوند و هنگامی که این مشکل رخ می دهد، مواد غذایی به سرعت خراب می شوند. در حالی که برخی از مشکلات جدی تر از سایرین هستند، بسیاری از آنها با اقدام سریع و بدون کمک تکنسین تعمیر یخچال قابل حل هستند. با این حال، قبل از رفع مشکل، مهم است که منبع آن را مشخص کنید.
برای پیدا کردن منبع مشکل به علائمی که توسط یخچال شما نمایش داده شده است توجه کنید. سپس با توجه به آن می توانید با استفاده از راهکار هایی که در ادامه ارائه خواهد شد، مشکلات را برطرف نمایید و در صورت رفع نشدن با تعمیرکار تماس بگیرید. عیب یابی یخچال باعث می شود در وقت و هزینه صرفه جویی کنید.
اگر نمی دانید چه مشکلی در یخچال شما وجود دارد، چگونه می توانید انتظار تعمیر یخچال خود را داشته باشید؟ آیا فریزر به اندازه کافی سرد است، اما محفظه مواد غذایی تازه گرم می شود؟ اگر سر و صدای یخچال زیاد است، آیا صدا از داخل یخچال به گوش می رسد یا پشت یخچال؟ در این مقاله ما به مشکلات یخچال و فریزر و چگونگی رفع آنها می پردازیم.
در صورتی که مشکلات یخچال به گونه ای بود که با خواندن این مقاله نیز قادر به حل آن نبودید و یا نتوانستید عیب یابی یخچال را به طور کامل انجام دهید، می توانید با ثبت درخواست آنلاین تعمیر یخچال و فریزر و یا تماس با کارشناسان ما از خدمات مشاوره رایگان و تعمیر یخچال در محل بهره مند شوید.
عیب یابی یخچال و فریزر در مدل های مختلف
عیب یابی یخچال و فریزر در مدل های مختلف
عیب یابی یخچال و فریزر و همچنین پیدا کردن مشکل ایجاد شده و رفع آن، بازرسی و سرویس سالیانه و یا تعمیر یخچال، به دانش و اطلاعات تخصصی مرتبط با نحوه کارکرد یخچال، قطعات داخلی یخچال و وظیفه و عملکرد هر یک از آنها نیاز دارد. همچنین برای تعمیر یخچال فریزر به یک سری ابزار خاص و داشتن تجربه کافی در این زمینه نیازمند است.
در نتیجه تعمیر و عیب یابی یخچال یک امر مهم بوده و نباید به هر شخصی اجازه تعمیر یخچال را بدهید و باید از مهارت و صلاحیت فرد اطلاع داشته باشید. همچنین باید توجه داشت که اقدام به تعمیر بدون داشتن آگاهی و لوازم مورد نیاز، ممکن است صدمات و آسیب های جبران ناپذیری را به دستگاه وارد کند.
مطالبی که در ادامه گفته خواهد شد، در رابطه با مشکلات رایج یخچال و فریزر بوده و صرف نظر از مدل و برند یخچال، برای تمامی دستگاه ها یکسان می باشد. از مطالب گفته شده می توانید برای عیب یابی یخچال فریزر هایی که نام آنها در ادامه آمده است، استفاده کنید.
عیب یابی یخچال فریزر های پارس، جنرال الکتریک، بوش، دوو، اسنوا، دونار، سامسونگ، ال جی، هیمالیا، الکترواستیل، امرسان، هایسنس و سایر برند های ایرانی و خارجی دیگر مشابه است.
- مشکل اول: صدای بلندی از یخچال فریزر شنیده می شود مشکل اول: صدای بلندی از یخچال فریزر شنیده می شود
از مشکلات متداولی که برای همه افراد پیش می آید، شنیده شدن صداهای عجیب از یخچال فریزر است. آیا یخچال با ایجاد صدا می خواهد چیزی به ما بگوید؟ در رابطه با صداهای ایجاد شده در یخچال چه میزان اطلاعات دارید؟
یکی از علت های ایجاد صدا در یخچال، موتور فن اواپراتور می باشد که بیشتر در اثر استهلاک و فرسودگی و رسیدگی نکردن و انجام ندادن دوره سرویس یخچال باعث می شود که موتور فن اواپراتور دچار فرسودگی شده و صدای کلافه کننده ای تولید کند.
معمولا با عیب یابی یخچال می توان این مشکل را با روغن زدن موتور فن اواپراتور رفع نمود. اگر با روغن کاری این مشکل برطرف نشود، باید قطعه مورد نظر را عوض کنید. قبل از انجام این کار باید توجه داشته باشید که در سایر یخچال های مشابه با تعویض قطعه این مشکل برطرف می شود و سپس اقدام به تعویض موتور فن اواپراتور نمایید.
دلیل دیگری که می تواند باعث ایجاد صدای یخچال شود، شکستگی در اثر برخورد پروانه فن یخچال با برفک یخ زده و جمع شده روی اواپراتور باشد. به علاوه تمیز نکردن موتور کمپرسور و نشستن گرد و خاک بر روی موتور فن کمپرسور می تواند منجر به تولید صدای آزار دهنده در پشت یخچال شود؛ اما سر و صدای یخچال و فریزر فقط به این دلایل ختم نمی شود و می تواند دلایل بسیاری داشته باشد و باید حتما عیب یابی یخچال صورت بگیرد.
از جمله این علل می توان به موارد زیر اشاره نمود
- شنیدن صدای کلیک مانند نشان دهنده آن است که یخ ها و برفک های داخل یخ ساز به داخل مخزن ریخته می شود.
- شنیدن صدای شرشر آب که در بعضی مواقع شنیده می شود نشان از آن است که سیستم برفک زدایی به درستی کار می کند و این صدای ریخته شدن برفک آب شده در حین فرآیند یخ سازی است.
- صدایی که حالت سیز مانند دارد به دلیل کار در سیکل یخ زدایی شنیده می شود.
- با کاهش یا افزایش سرعت فن موتور یخچال، صدایی شبیه به فش فش یا غژغژ شنیده می شود.
اما برای عیب یابی یخچال باید یه یک سری سوالات اساسی جواب دهید و آن سوال این است که اگر تمام قسمت های یخچال و فریزر به درستی کار می کنند و یخچال فریزر مشکلی ندارد پس سر و صدای یخچال به چه علت است؟
بیشتر صدا های تولید شده در یخچال عادی و نرمال بوده و جای هیچ گونه نگرانی نمی باشد اما صدا های عجیبی که تا به حال شنیده نشده را باید جدی بگیرید و به سرعت بررسی کرده و منبع آن را پیدا کنید. در صورت بی توجهی به این صدا ها در طول زمان مشکلات جدی تری برای دستگاه ایجاد می شود. برای دسترسی به اطلاعات بیشتر از نحوه عملکرد یخچال می توانید دفترچه راهنمای یخچال را مطالعه کنید.
مشکل دوم: ایجاد برفک دریخچال و فریزر
ایجاد برفک و یخ زدگی در یخچال و فریزر مانع از کارکرد بهینه یخچال شده و باعث افت عملکرد سرمایشی یخچال و فریزر می شود و در نتیجه مشکلاتی را برای دستگاه ایجاد می کند. علت برفک زدن و یخ زدن داخل یخچال را می توان انتقال هوای گرم و مرطوب از محیط اطراف یخچال به داخل دستگاه و سپس در مجاورت هوای خنک داخل محفظه قرار گرفته و میعان صورت می گیرد و این قطرات آب روی لوله های اواپراتور جمع شده و برفک را تشکیل می دهند، دانست. به مرور زمان و در اثر بی توجهی به این برفک ها، به یخ های سفت و سخت تبدیل شده و دیگر به راحتی نمی توان آنها را جدا کرد.
چگونه می توان برفک یخچال را تمیز کرد؟
عیب یابی یخچال و فریزر با توجه به محلی که برفک یخچال جمع شده است، می تواند دلایل مختلفی داشته باشد در نتیجه یخ زدگی درون محفظه یخچال می تواند به دلایل زیر باشد.
- گر برفک را در همه جای محفظه مشاهده می کنید، به احتمال زیاد یخچال فریزر شما دمای بسیار پایینی دارد و ممکن است این دما باعث یخ زدگی مواد غذایی داخل یخچال نیز شود.
- اگر برفک را بیشتر در قسمت کناره های درب یخچال و فریزر مشاهده می کنید، این نشان دهنده آن است که درب یخچال و فریزر محکم بسته نمی شود و انتقال هوا به داخل صورت می گیرد. این وضعیت می تواند به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد.
به احتمال زیاد مشکل در واشر لاستیکی و یا قفل درب است که به خوبی عمل نمی کنند. از سالم بود واشر و بست ها اطمینان حاصل کنید. به وجود آمدن هرگونه پارگی، کنده شدن، شل شدن و ساییده شدن در واشر لاستیکی دور درب یخچال باعث می شود درب به خوبی بسته نشود و در نتیجه یخچال برفک بزند. پس باید هر چه سریع تر اقدام به تعویض واشر نمایید.
توصیه می شود برای عیب یابی یخچال و اطلاع از جزئیات بیشتر در مورد برفک زدن یخچال و تعویض واشر لاستیکی دور درب یخچال مطالب گفته شده در سایت را که توسط کارشناسان متخصص نوشته شده، مطالعه نموده و در صورت برطرف نشدن مشکل با یک تعمیرکار متخصص تماس بگیرید.
مشکل سوم: کار کردن بدون وقفه یخچال و خاموش نشدن آن
خاموش نشدن یخچال می تواند علت های مختلفی داشته باشد. به هر علت، کار کردن بدون وقفه یخچال و به عبارت دیگر یکسره شدن یخچال علاوه بر سر و صدای زیاد و کلافه کننده، مصرف برق دستگاه افزایش یافته و مجبور خواهید بود هزینه بالایی را برای آن بپردازید.
- یکی از علت های کار کردن یکسره و زیاد موتور یخچال، می تواند به دلیل وجود گرد و خاک و کثیفی در محیط آشپزخانه و به خصوص در کنار کویل ها و یا لوله های کندانسور یخچال باشد.
- از علل خاموش نشدن یخچال و فریزر می توان به تنظیم اشتباه دمای یخچال اشاره کرد. زمانی که دمای یخچال را در دمای خیلی پایین تنظیم می کنید، باعث می شود به کمپرسور یخچال فشار بیش از اندازه وارد شود و در اثر کار زیاد کمپرسور، عمر مفید دستگاه به شدت پایین بیاید و دچار فرسودگی شود. همچنین مواد غذایی در داخل یخچال نیز یخ می زند و دیگر قابل استفاده نخواهند بود.
- این دلایل ذکر شده متداول ترین دلایل عیب یابی یخچال هستند اما گاهی مشکل یخچال جدی تر است و با رفع این موارد موتور یخچال درست نشود. از جمله این علل که باعث بروز مشکل در هر خاموش نشدن یخچال می شوند می توان به درست کار نکردن در هر یک از قطعات تایمر دیفراست، هیتر دیفراست، رله ترموستات و سایر قطعات اشاره کرد که باید بررسی نموده و سریعا مشکل رفع شود. باید این بررسی و تعمیر توسط یک تعمیرکار متخصص و با تجربه انجام شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه عیب یابی یخچال و فریزر می توانید دفترچه راهنمای یخچال را مطالعه نموده و یا مطالب دیگری که در مورد هر یک از مشکلات یخچال به تفصیل پرداخته شده مراجعه نمایید.
مشکل چهارم: یخچال اتومات روشن نمی شود
بزرگ ترین مشکلی که می تواند برای یخچال و فریزر به وجود بیاید، اتومات نکردن یخچال و روشن نشدن آن است که قطعا دردسر بزرگی بوده و شما را بسیار نگران می کند. با به وجود آمدن و ادامه دار بودن این مشکل، مواد غذایی موجود در یخچال به سرعت فاسد می شود چون مواد غذایی طول عمر کمتری دارند و باکتری ها سریعا شروع به رشد و تکثیر می نمایند و جبران این ضرر هزینه زیادی را به شما تحمیل می کند پس باید سریعا به عیب یابی یخچال خود بپردازید.
علل مختلفی می توانند باعث به وجود آمدن مشکل اتومات نکردن یخچال شوند که عمدتا این دلایل ایرادات کوچک و جزئی بوده و خودتان می توانید این مشکل را برطرف نمایید؛ اما بهتر است با یک کارشناس با تجربه در این زمینه گفت و گو و مشورت کرده و از او کمک بگیرید.
به طور کلی روشن نشدن یخچال می تواند به دلایل مهم زیر باشد که باید به ترتیب آنها را بررسی نمایید.
- فیوز برق: شاید به نظر ساده برسد اما این مرحله مهمی است و شما باید در ابتدا فیوز برق را چک کنید تا مطمئن شوید که با قطع و وصل شدن فیوز برق و تعویض دوشاخه یخچال از یک پریز برق به پریز دیگر این مشکل حل خواهد شد یا خیر.
- برد کنترل پنل الکترونیکی یخچال: برد کنترل پنل الکترونیکی یخچال یکی از مهم ترین و حساس ترین قطعات داخلی یخچال فریزر بوده که وظیفه آن کنترل و تنظیم دمای یخچال و همچنین کنترل سیستم دیفراست و کمپرسور می باشد.
در صورتی که مشکل کوچکی در این برد الکترونیکی یخچال رخ دهد، به اتومات نکردن یخچال و روشن نشدن آن منجر خواهد شد. تعویض این قطعه بسیار هزینه بر بوده و باید حتما توسط یک - تکنسین ماهر بازبینی و تعمیر شود.سوئیچ کنترلر درجه دمای یخچال: اکثر تعمیرکاران از این سوئیچ به عنوان سوئیچ کنترل دمای هوای سرد در یخچال یاد می کنند. این سوئیچ کنترلر درجه دما کمپرسور و فن آن را به کار می اندازد و تا زمانی که فن ها کار خود را آغاز نکنند، یخچال فریزر کار نخواهد کرد.
در صورتی که مشکلاتی در مدار داخلی یخچال رخ دهد، احتمال خرابی در سوئیچ کنترلر دما بالا بوده و لازم است توسط تعمیرکار متخصص تست و بررسی شود. ممکن است در صورت خرابی قطعه ناچار به تعویض آن شوید. - رله اورلود یا خازن محافظ بار: اگر زمانی که صدای کلیک مانند خفیفی را از یخچال خود شنیده اید و سپس با اتومات نشدن یخچال خود مواجه شوید، به احتمال زیاد مشکل از رله اورلود یخچال باشد.
تعمیر و بررسی این رله کار آسانی نبوده و نیاز به دانش و مهارت کافی دارد و نیاز است تا حتما توسط یک تعمیرکار ماهر انجام شود چرا که قطعه ای پیچیده بوده و به ابزار تخصصی نیاز دارد.
|
مشکل پنجم: فریزر روشن نمی شود
در ابتدا باید یک سری احتمالات را بررسی کنید تا از علت روشن نشدن فریزر مطلع شوید. در اولین مرحله چک کنید که لامپ داخل یخچال و فریزر روشن می شود یا نه. در صورت روشن نشدن لامپ این احتمال وجود دارد که دستگاه به برق متصل نباشد یا جریان برق به یخچال و فریزر نمی رسد. در صورت وجود برق، کنترل کننده های دستگاه را بررسی نموده و تست کنید که دما به درستی تنظیم شده است یا نه. راه حل احتمالی که در بسیاری از مواقع پاسخگوی این مشکل خواهد بود این است که با تعویض و تنظیم مجدد کنترل های الکترونیکی این مشکل برطرف خواهد شد.
در یخچال و فریزر های جدیدتر یک حالت جدید به کنترل کننده الکترونیکی اضافه شده است که به آن حالت فروشگاهی یا دمو می گویند. در این حالت خاص، یخچال و فریزر کار می کند اما سرمایی در داخل یخچال احساس نمی شود. با مطالعه دفترچه راهنمای یخچال و فریزر خود، می توانید فرآیند مربوط به قرار دادن و یا خارج کردن یخچال را از حالت دمو در بخش تنظیم کننده کنترل دستگاه پیدا کرده و مطالعه نمایید.
یکی از تنظیمات دیگری که باید در عیب یابی یخچال در نظر داشت این است که برق به فریزر می رسد یا خیر؟ و همچنین تنظیمات فریزر در حالت خاموش بودن فریزر قرار نگرفته باشد. حتما باید تنظیم درجه دمای یخچال در دمای تقریبا 3 درجه سانتی گراد (37 درجه فارنهایت) و درجه دمای فریزر در محدوده 18- درجه سانتی گراد (0 درجه فارنهایت) باشد تا یخچال و فریزر بهترین عملکرد خود را داشته باشند.
در صورتی که تنظیم کننده درجه دمای یخچال و فریزر به صورت دستی بوده و کنترل کننده الکترونیکی نداشته باشند، نیاز است تا درجه دما را در میانه تنظیم نمایید. برای تنظیم هر چه بهتر درجه دمای دستگاه خود، حتما دفترچه راهنمای یخچال را مطالعه نمایید.
از رسیدن جریان برق به دستگاه اطمینان حاصل کنید و سپس موارد بعدی از جمله روشن شدن لامپ داخلی یخچال و فریزر، روشن و تنظیم بودن صفحه نمایشگر کنترل کننده الکترونیکی و تخلیه مناسب آب و برفک توسط تخلیه کننده یخچال و فریزر را بررسی نمایید.
با استفاده از یک وسیله برقی دیگر، پریز برقی که یخچال به آن متصل می شود را تست کنید و ببینید که جریان برق وارد می شود یا مشکل از نرسیدن برق به یخچال فریزر است. در صورت نبود مشکل در برق رسانی به یخچال، باید عیب یابی یخچال و فریزر را در قسمت های تخصصی تر ادامه دهید. احتمال دارد ایراد در برد های کنترل کننده اصلی و یا صفحه نمایشگر رابط کاربری بوده و یا دستگاه های کنترل کننده درجه دما مانند سنسور ها یا ترموستات یخچال دچار مشکل شده باشند.
مشکل ششم: دمای یخچال و یا فریزر سرد نمی شود
تنظیم دمای یخچال فریزر |
محیط | F | C |
یخچال | 41 | 5 |
فریزر | 0 | 18- |
گوشت | 32 | 0 |
سبزسجات | 50 | 10 |
اگر از تنظیم درجه دمای یخچال خود مطمئن هستید اما یخچال و یا فریزر شما به دمای مطلوب تنظیم شده نمی رسد، ممکن است ترموستات یخ زدایی به خوبی عمل نمی کند و نیاز باشد تا این قطعه عوض شود؛ اما یک مشکل جدی تر زمانی است که دمای یخچال مطلوب و مناسب بوده در حالی که دمای فریزر به اندازه لازم خنک نیست. درجه درمای نرمال برای فریزر های خانگی در محدوده 0 الی 5 درجه فارنهایت می باشد. اگر داخل محفظه فریزر شما گرم است، باید عیب یابی یخچال خود را شروع کرده و موارد زیر را چک کنید.
- در ابتدا تنظیم کننده درجه دما را بررسی کنید و ببینید که به صورت اتفاقی از تنظیم خارج نشده باشند و در دمای گرم تر تنظیم شده باشند. اگر این اتفاق رخ داده است، تنظیم دما را مجددا به حالت 0 درجه فارنهایت برگردانید و مدت زمانی را به فریزر خود فرصت دهید تا به درجه دمای پایدار برسد و سپس دمای داخل فریزر را اندازه بگیرید.
- حجم مواد غذایی که در فریزر قرار می دهید نباید بیش از ظرفیت فریزر باشد. توصیه سازندگان یخچال و فریزر این است که 70 الی 85 درصد حجم یخچال و فریزر را استفاده کنید. در غیر این صورت هوای داخل یخچال نمی تواند به راحتی در بین بسته های مواد غذایی منتقل شود و در نتیجه مواد غذایی قرار داده شده در یخچال به خوبی یخ نزند و با باز شدن درب یخچال تمامی هوای سرد به خارج منتقل شوn.
- حجم بسته های مواد غذایی را به گونه ای مدیریت کنید که در تمامی طبقات فریزر به یک اندازه و مرتب چیده شده باشند. به این ترتیب مانع از گردش هوا در داخل طبقات نشده و بر روی موتور یخچال فشار مضاعف وارد نمی شود.
باید توجه داشت دمای محیطی که یخچال فریزر در آن قرار می گیرد بسیار حائز اهمیت است و باید در محدوده 55 درجه فارنهایت (13 درجه سانتی گراد) الی 110 درجه فارنهایت (43 درجه سانتی گراد) باشد.اگر محیط آشپزخانه بیش از اندازه سرد باشد، فریزر زمان کافی برای کار کردن و نگهداری دمای داخلی خود نداشته و اگر دمای محیطی که یخچال در آنجا قرار دارد بیش از اندازه گرم باشد، یخچال و فریزر به سختی می توانند دمای داخل محفظه خود را در دمای تنظیم شده و استاندارد نگه دارند. |
علل دیگری که در عیب یابی یخچال و فریزر می تواند مفید واقع شود، می تواند موارد زیر باشد.
- ممکن است مشکل ایجاد شده در یکی از سنسور های دمایی یا ترموستات بوده و دما را به درستی نشان ندهد و یا دستگاه صفحه نمایشگر به خوبی عمل نکرده و دما را اشتباه نشان دهد.
- این امکان وجود دارد که برد کنترل اصلی دچار مشکل شده و ورودی کنترل دما را به خوبی نمایش ندهد.
- این مشکل می تواند مربوط به برفک زدایی فریزر باشد. اگر در پشت فریزر آنجایی که سیستم خنک کننده اواپراتور قرار دارد برفک به میزان زیاد یخ زده باشد، احتمال خرابی هیتر یخ زدایی، اورلود حرارتی بی متال، سنسور یخ زدایی و یا برد کنترلی وجود دارد که باید توسط یک متخصص بررسی شود.
- در آخر این مشکل نیز می تواند وجود داشته باشد که مدار خنک کننده دچار نشتی شده و گاز مبرد داخل مدار به شدت کاهش یافته باشد و گاز کافی برای خنک کردن داخل فریزر موجود نباشد.
مشکل هفتم: در طبقه پایینی فریزر مقداری آب مشاهده می شود
امکان دارد آب تخلیه شده توسط دستگاه برفک زدا، یخ زده باشد و باید محل خروج آب تمیز شود. این یک راه حل احتمالی بوده و ممکن است آب ریخته شده در طبقه پایینی دستگاه علت دیگری داشته باشد.
یکی از این دلایل می تواند به دلیل آب شدن یخ های قرار داده شده در فریزر باشد و یا ریخته شدن آب یا مایعات دیگر در زمان پر کردن لیوان از طریق آب سرد کن باشد. اگر یخچال فریزر شما دارای مخزن آب سرد کن و یخ ساز جداگانه می باشد، این ریخته شدن و نشتی آب از اتصالات لوله ها باشد.
در این صورت باید عیب یابی یخچال را انجام داده و اتصال لوله های آب را با یخچال بازرسی نمایید و هر جا که نشتی یا چکه کردن آب مشاهده نمودید، اقدام به تعویض نمایید. همچنین اتصال شیر آب را نیز بررسی نموده و در صورت نشتی آب، آن را تعمیر کرده و یا عوض کنید.
زمانی نیز وجود دارد که آب از داخل فریزر نشت می کند و به این علت است که ظرف مخزن بیش از اندازه پر شده است که به دلیل تشکیل زیاد برفک در قسمت سیم پیچ های اواپراتور پشت فریزر رخ می دهد. زمانی که یخچال و فریزر در مرحله برفک زدایی می باشند، در اثر عملکرد سیستم برفک زدایی، برفک و یخ های تشکیل شده در یخچال آب شده و آب زیادی در مخزن تخلیه ریخته می شود و تا زمانی که به طور کامل تخلیه شود ادامه می یابد.
در صورتی که برفک داخل یخچال بیش از اندازه معمول باشد، احتمال ایجاد و ریخته شدن آب بالا می رود. این مسئله بیشتر اوقات در مواقعی که رطوبت هوای داخل آشپزخانه زیاد بوده، اتفاق می افتد. باید تلاش شود تعداد دفعات باز و بسته شدن درب یخچال و فریزر را به حداقل رسانده و مدت زمان باز ماندن درب یخچال و فریزر را محدود کنید.
از پوشش بخش مکانیکی پشتی یخچال در جای خود اطمینان حاصل کنید تا قبل از شروع دوره جدید برفک زدایی آب در مخزن تخلیه تبخیر شده باشد. این پوشش مکانیکی باعث ورود و تقویت گردش هوای مناسب در ظرف مخزن تخلیه می شود و تبخیر آب داخل مخزن به سرعت اتفاق می افتد. در صورت تخریب و یا از بین رفتن این پوشش مکانیکی، باید سریعا آن را عوض کنید.
مشکل هشتم: گرمای بیش از اندازه موتور یخچال و فریزر
از مشکلات رایج یخچال و فریزر ها، گرم شدن بیش از اندازه موتور یخچال و یا کمپرسور می باشد. این گرم شدن موتور یخچال عادی و نرمال بوده اما زمانی که این گرما از حد استاندارد خود خارج شود، نیاز است تا به عیب یابی یخچال فریزر بپردازیم.
توجه داشته باشید که تشخیص به موقع و زودهنگام این مشکل و رفع نمودن آن بسیار حیاتی بوده چرا که روی عملکرد یخچال تاثیر به سزایی می گذارد و در صورت ادامه یافتن داغ شدن کمپرسور و غفلت شما، عمر مفید دستگاه شما را به شدت کاهش می دهد و پس از مدت زمانی کمپرسور یا موتور یخچال شما به علت استهلاک و فرسودگی زیاد خواهد سوخت و شما مجبور به تعویض موتور یخچال خود خواهید شد که هزینه زیادی را به شما تحمیل خواهد کرد.
بنابراین بهتر است با تشخیص به موقع گرم شدن بیش از اندازه موتور یخچال فریزر، در اولین فرصت برای عیب یابی و رفع مشکل یخچال فریزر خود بکوشید و از یک تکنسین متخصص کمک بگیرید. داغ شدن موتور یخچال به قطعات داخلی آن یعنی کمپرسور، کندانسور و موتور فن خنک کننده کمپرسور بستگی دارد و خرابی هر یک از این قطعات بر روی عملکرد سایرین تاثیر منفی خواهد گذاشت.
مشکل نهم: یخچال ویبره می زند یا می لرزد
علت لرزش یخچال فریزر می تواند شامل موارد زیر باشد:
- برق به یخچال نمی رسد.
- فیوز برق قطع شده است.
- یخچال در حالت دیفراست خود قرار گرفته است.
- سوئیچ کنترلر دما خاموش است.
- یخچال در حالت دمو قرار گرفته باشد.
- عیب یابی یخچال و راهکار های رفع این مشکلات را می توان در ادامه به این صورت بیان کرد.
- سوئیچ های کنترل کننده درجه دما را روشن نموده و تنظیمات دما را مجددا انجام دهید.
- فیوز برق را چک کرده و در صورت خرابی عوض کنید.
- از رسیدن برق به یخچال و متصل بودن دو شاخه به پریز برق اطمینان حاصل کنید.
- به یخچال فرصت دهید تا عملیات دیفراست را تکمیل کند.
- با استفاده از کلید های کنترل صفحه نمایشگر یخچال را از تنظیمات دمو خارج کرده و یا تنظیمات یخچال را ریست کنید. این کار را می توانید با خارج کردن دوشاخه از پریز برق انجام دهید.
مشکل دهم: روشن نشدن یخچال
از علت هایی که باعث روشن نشدن و یا کار نکردن یخچال می شود می توان موارد زیر را نام برد.
- ساده ترین علت روشن نشدن یخچال نبود برق در سیستم است.
- خراب بودن اورلود یخچال و یا وجود جریان اضافی در مدار باعث اورلود یخچال شده و موجب می شود یخچال روشن نشود.
- معیوب بودن و داشتن ایراد در رله ترموستات یخچال نیز یکی از علل روشن نشدن یخچال است.
بروز هرگونه مشکل در سیم ها و اتصالات مداری برق یخچال می تواند منجر به خاموشی دستگاه شود.رخ دادن هر یک از علت های فوق می تواند یخچال شما را خاموش کند به عبارت دیگر باعث روشن نشدن یخچال شما باشد. با عیب یابی یخچال فریزر خود به کمک یک تعمیرکار ماهر می توانید از بروز حادثه جدی تر در دستگاه خود جلوگیری نمایید
مشکل یازدهم: روشن و خاموش شدن سریع و طولانی مدت موتور یخچال و فریزر
در مدل های جدید یخچال و فریزر، حجم داخل محفظه یخچال و فریزر افزایش یافته است که با این کار زمان بیشتری برای خنک کردن مواد غذایی داخل یخچال صرف می شود و اغلب موتور یخچال به حد دمایی خود که رسید خاموش می شود و پس از افت دما دوباره روشن می شود تا به طور مداوم درجه دمای یخچال را در تعادل نگه دارد. با عیب یابی یخچال و فریزر، از علت خاموش و روشن شدن سریع و طولانی مدت یخچال می توان به موارد زیر پی برد.
- اگر یخچال را پس از مدت طولانی به برق متصل می کنید یا برای اولین بار یخچال را نصب کرده اید این اتفاق رخ می دهد که بسیار طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد.
- در صورتی که حجم زیادی از مواد غذایی را به یکباره در داخل یخچال یا فریزر قرار دهید، موتور یخچال برای رساندن به درجه دمای مطلوب روشن و خاموش می شود.
- اگر درب یخچال یا فریزر به طور کامل بسته نشود، این اتفاق رخ می دهد.
- در صورتی که درب یخچال را به طور مستمر و طولانی مدت باز و بسته شود سرمای داخل یخچال به بیرون منتقل شده و موتور یخچال بیش از اندازه کار می کند.
- درجه دمای یخچال را بیش از اندازه پایین قرار داده اید.
راهکار های رفع این مشکل عبارتند از: - به یخچال یک شبانه روز اجازه دهید تا دمای داخل خود را به ثبات برساند.
- این مشکل طبیعی بوده و جای نگرانی نیست.
- از بسته شدن درب یخچال به طور کامل و محکم، اطمینان یابید.
- نرمال است.
- کنترل کننده دما را بررسی کنید و درجه دمای یخچال را در محدوده 3 درجه سانتی گراد قرار دهید.
مشکل دوازدهم:جمع شدن برفک روی مواد بسنه بندی شده در فریزر.
دلیل این مشکل بسته نسدن کامل درب فریزر است. گرما زمانی که وارد فریز میوشند روی مواد بسته بندی شده به صورت برفک ظاهر میشوند.
راه حل این مشکل قرار دادن وسایل به صورتی که مانع بسته شدن درب نشود می باشد
مشکل سیزدهم: یخ ساز یخچال به طور خودکار یخ تولید نمی کند.
دلایل این ممکن است یکی از عوامل زیر باشد:
- دکمه یخساز در صفحه نمایش روی حالت خاموش می باشد
- به دلیل نقص در سیستم ابرسانی آب قطع شده است
- فریزر افت دمای شدیدی داشته است.
- قطعات یخ مانده در یخساز مسیر را مسدود کرده است
- قطعات یخ به درون مخزن یخ ساز چسبیده و جدا نمی شود که در این صورت چراغ هشدار بر روی صفحه نمایشگر روشنمی شود.
برای حل مشکلات ذکر شده از راه های زیر استفاده کنید:
- دکمه تنظیمات یخ ساز را در حالت روشن قرار دهید.
- مسیر ابرسانی را بررسی کرده و از باز بودن اب مطمئن شوید.
- دلیل افت سرمای یخچال را پیدا کرده و پس از برطرف کردن مدتی به دستگاه فرصت دهید.
- مسیر یخساز را از یخ های باقیمانده پاک کنید.
مشکل چهاردهم: صدای ویز ویز از یخچال شنیده می شود
علت این صدا می تواند نرسیدن اب به آب سرد کن ویا یخساز زمانی که یخساز روشن است باشد.
برای حل این مشکل ابتدا یخساز را خاموش کنید سپس مسیر آب را برسی و از رسیدن آب به آب سرد کن و یخساز مطمئن شوید.
توجه داشته باشید که نرسیدن آب به آب سرد کن و یخساز می تواند باعث سوختن شیر برقی شود
مشکل پانزدهم: قطعات یخ ساخته شده توسط یخ ساز کوچک و توخالی است.
علت آن مسدود شدن فیلتر آب می باشد و راه حل این مشکل تعویض کارتریج فیلتر می باشد
مشکل شانزدهم: یخ های موجود در یخ ساز دارای بو و مزه هستند.
از دلایل ممکن این رخداد:
- کثیف بودن مخزن یخساز.
- قرار دادن مواد غذایی بودار در یخچال باعث انتشار این بو به یخ می شود و یخ بو و مزه غذا را به خود می گیرد.
- گاهی این بو از یخچال بوده که نیاز به تمیز کردن و شستشوی یخچال دارد.
راه حل برطرف کردن مشکل:
- مخزن یخ ساز و آب سرد کن را خالی کرده و تمیز کنید. آب و یخ مانده و کهنه شده را از داخل مخزن خالی کنید.
- مواد غذایی را درون ظرف های در بسته قرار دهید.
- یخچال را تمیز کرده و مواد غذایی فاسد شده و تاریخ گذشته را دور بریزید.
مشکل هفدهم: صرف زمان طولانی برای یخسازی.
علت آن میتواند باز بودن درب یخچال یا فریزر برای مدت طولانی باشد.چک کنید که چیزی مانع بسته شدن کامل درب نشود.سپس دمای یخچال را تنظیم کنید.
مشکل هجدهم: یخ ریز یخچال به خوبی کار نمی کند.
علت بروز این مشکل میتواند:
- آب به دستگاه نمیرسد وبا یخساز خاموش میباشد
اتصالات آب را بررسی نموده و در صورت قطعی، آن را مجددا وصل کنید.
- قطعات ریز یخ در راه خروج یخ گیررا مسدود کرده است.
راه مسدود شده را چک کنید و با خارج کردن شی گیر کرده این راه را باز کنید.
- بازوی حسگر یخ زده است.
قطعه یخ چسبیده شده را جدا کرده و بازوی حسگر را آزاد کنید.
- قطعات یخ به طور غیر عادی در داخل مخزن قرار گرفته اند.دمای داخلی فریزر بالا بوده و دمای فریزر را روی درجه دمای پایین تر قرار دهید.
- دیسپنسر یخ ساز قفل شده است.
برای خارج کردن قفل دیسپنسر، دکمه LOCK و یا LOCK CONTROL را با توجه به مدل یخچال خود فشار داده و چند ثانیه نگه دارید.
اگر مشکلات یخچال شما با این راهکار های گفته شده حل نشود، با تماس با کارشناسان ما می توانید از دریافت مشاوره رایگان بهره مند شوید
مشکل نوزدهم: آب داخل آب سرد کن بو و مزه بدی می دهد.
دلیل آن میتواند عدم استفاده از آبسرد کن دستگاه برای زمان طولانی باشد و آب داخل منبع بو و مزه بدی پیدا کرده است برای حل این مشکل دیسپنسر دستگاه را روشن کرده و به اندازه ای از آن آب بگیرید تا منبع به طور کامل خالی شود
مشکل بیستم: از یخچال بوی بدی به مشام می رسد.
علت آن میتواند از بوی بد غذاهای داخل یخچال باشد یا اینکه ریختن چیزی داخل یخچال باعث کثیفی وبوی بد یخچال شده
برای حل این مشکل یخچال را تمیز کرده و کلیه چیز هایی که میتواند باعث تولید بوی در یخچال شود از آن خارج کنید
برای خوش بو شدن یخچال فریزر خود می توانید از خوش بو کننده های طبیعی مانند وانیل یا جوش شیرین و یا خوش بو کننده های شیمیایی استفاده نمایید.
مشکل بیست و یکم: دیسپنسر آب سرد کن به خوبی کار نمی کند.
علت بروز این مشکل میتواند موارد زیر باشد:
- شیر وردی آب قطع شده ویا تغذیه کننده خاموش میباشد
شیرآب و مسیر آب بررسی شود
- فیلتر آب یخچال دچار گرفتگی شده است
کارتریج فیلتر را عوض کنید یا دریچه فیلتر را مسدود کنید
- نشت هوا داخل سیستم ورودی آب باعث مسدودی مسیر شده است
پدال دیسپنسر را گرفته و تا زمانی که هوای داخل مسیر خالی نشده آن را نگر دارید
- دیسپنسر خاموش یا قفل شده است.
با نگه داشتن دکمه LOCK و یا LOCK CONTROL دیسپنسر را از حالت قفل خارج کنید.
مشکل بیست و دوم: درب یخچال محکم بسته نمی شود.
برای حل این مشکل:
- می توانید از یک روغن یا یک روان کننده در لولای یخچال استفاده کنید.
- قفسه ها را جا به جا کرده تا مانع از بسته شدن درب یخچال نشوند.
- واشر لاستیکی دور درب یخچال را تعویض کنید.
- یخچال را بیش از اندازه ظرفیت خود پر نکنید تا درب یخچال به خوبی بسته
مشکل بیست و سوم: سیستم دیفراست به خوبی عمل نمی کند.
عیب یابی یخچال در این قسمت بر عهده تعمیرکار یخچال می باشد و با مشاهده برفک و یخ زیاد باید از یک تعمیرکار متخصص کمک بگیرید و سرخود کاری را انجام ندهید که یک اشتباه کوچک باعث به وجود آمدن مشکل بزرگ خواهد شد. |
ایراد در سیستم دیفراست می تواند ایراد در هر یک از قطعات زیر باشد.
برد کنترل دیفراست:
وظیفه برد کنترل دیفراست این است که در مدت زمان معین یخچال را وارد به دوره برفک زدایی یا یخ زدایی نماید. اگر به هر دلیلی برد کنترلی آسیب ببیند و یا دچار مشکل شود، عملیات برفک زدایی انجام نخواهید شد. قبل از آنکه به فکر تعویض برد کنترلی باشید، لازم است هیتر دیفراست و ترموستات دیفراست را کنترل و بررسی نمایید. اگر مشکلی در این قطعات وجود نداشته باشد، به احتمال زیاد ایراد در برد کنترلی است.
تایمر دیفراست:
تایمر دیفراست قطعه ای است که در طول روز چند بار فعال می شود و به هیتر دیفراست سیگنال می فرستد و آن را روشن می کند تا برفک های ایجاد شده بر روی سیم پیچ های اواپراتور را ذوب کند. در صورتی که تایمر دیفراست به خوبی عمل نکند، سیگنالی به هیتر فرستاده نشده و یخچال وارد فاز برفک زدایی نمی شود.
هیتر دیفراست:
هیتر دیفراست یکی از قطعات مهم در سیستم دیفراست است که با فعال شدن آن برفک های ایجاد شده روی لوله های اواپراتور آب می شوند. اگر در این قطعه مشکلی به وجود آید، عملا ذوب شدن برفک ها امکان پذیر نبوده و به تدریج این برفک های تشکیل شده روی کویل های اواپراتور سفت و سخت می شود. با کمک یک مولتی متر می توان جریان ورودی به هیتر دیفراست را اندازه گرفت و از سالم بودن آن مطمئن شد.
سنسور دیفراست همراه با فیوز:
وظیفه سنسور دیفراست کنترل دمای اواپراتور است که به همراه یک فیوز عمل می کند. عملکرد فیوز در هنگامی است که سنسور قادر به خاموش کردن هیتر نبوده و با پریدن فیوز جریان برق قطع می شود. اگر فیوز سنسور دیفراست پریده باشد، در این صورت سیستم دیفراست عمل نکرده و برفک زدایی یخچال اتفاق نخواهد افتاد و نیاز است سنسور دیفراست عوض شود. تشخیص سالم بودن سنسور و فیوز توسط مولتی متر امکان پذیر است. عیب یابی یخچال در این قطعات فقط باید توسط تعمیرکار صورت بگیرد.
ترموستات دیفراست:
ترموستات دیفراست دمای داخل سیم پیچی های اواپراتور را کنترل می کند. هنگامی که دمای داخل سیم پیچ ها از مقدار معمول کاهش یابد، کنتاکت های ترموستات بسته می شود و جریان را به سمت هیترهای دیفراست منتقل می کند. در صورت به وجود آمدن مشکل در ترموستات دیفراست، کنتاکت ها بسته نشده و جریان سمت به هیتر دیفراست فرستاده نمی شود.
برد کنترل اصلی:
کنترل تمامی قطعات و ایجاد نظم در هر یک از آنها بر عهده برد کنترل اصلی می باشد. تنظیم کردن میزان جریان برق ورودی به هر یک از قطعات سیستم برفک زدا از وظایف برد کنترل اصلی است. در صورت بروز مشکل در برد کنترل اصلی، ولتاژ مناسب به سیستم منتقل نمی شود. هرگز زود قضاوت نکنید و در ابتدا عیب یابی یخچال را به طور کامل انجام داده و از سلامت بقیه قطعات مطمئن شوید.
ارسال دیدگاه